A Gyerek nélkül beszélgetéseken az adott téma szakértőivel a gyerek(nem)vállalást, a nem akaratlagos és az akaratlagos gyerektelenség megélését és megítélését befolyásoló tényezőket, a gyerek nélküli élet kihívásait vesszük sorra.

Minden ötödik magyar függőségben érintett szülők mellett nőtt fel, a szenvedélybeteg családban való nevelkedés negatív következményei pedig a felnőttkorra is kihatnak. Az önértékelési problémák, párkapcsolati és elköteleződési nehézségek mellett a gyerekvállalás területe is gyakran érintett. Hogyan kapcsolódnak a szenvedélybeteg származási családunkban megélt tapasztalataink ahhoz, hogy milyen családot alakítunk ki? Miként sérülünk és miként gyógyulhatunk a kapcsolatainkban?

JEGYÁR

2.900 Ft

IDŐPONT

2024. április 15.

19.00 - 20.15

BŐVEBBEN A RÉSZTVEVŐKRŐL

Békési Tímea

Békési Tímea ‒ addiktológiai konzultáns, etnográfus, képzésben lévő családi tanácsadó, gyászkísérő és meseterapeuta. Két évtizede dolgozik a szenvedélybeteg-ellátásban, függőkkel és hozzátartozóikkal, egyéni, csoportos és családi konzultációs kereteken belül. Számos írása jelent meg a feldolgozatlan veszteségek és a függőségek kapcsolatáról, a szenvedélybeteg családban való nevelkedésről, valamint gyermekek gyászáról. A Transzgenerációs történetek ‒ Örökül kapott traumák és feldolgozásuk, valamint az Újraépített életek ‒ Történetek szenvedélybeteg szülők felnőtt gyermekeiről című kötetek társszerzője. A segítő munka mellett addiktológiai és a gyászfeldolgozást érintő témákban oktat és tart előadásokat. Elhivatottan küzd a szenvedélybetegség destigmatizációjáért. Ő maga is felvállaltan szenvedélybeteg család felnőtt gyermeke, harmadik házasságában él, gyermeke nem született – így a szakmai munka során szerzett tudását és tapasztalatait saját élménnyel is kiegészíti.

Tanács Eszter

Pszichológus, meddőségi, reprodukciós és örökbefogadási szaktanácsadó, gyászcsoportvezető, a Nők gyermek nélkül – Történetek vágyakozásról, veszteségről és választásról és a Férfiak gyermek nélkül – Történetek felelősségről, veszteségről és választásról című kötetek szerzője. Elkötelezetten dolgozik a gyermektelenséggel kapcsolatos tévhitek eloszlatásáért, és a gyermektelenség láthatóvá tételéért. Szeretne hangot adni és közösséget nyújtani a gyermektelen nőknek és férfiaknak gyerekcentrikus társadalmunkban. Egyéni tanácsadás és önismereti csoportok keretében kíséri a hozzá fordulókat.