Ulmer Edith
MSc Psych • Gyászfeldolgozás Módszer® Specialista
A gyermektelenség hiányként megélt, gyakran nehezen megfogalmazható élménye magánemberként és kutatóként egyaránt évek óta mélyen foglalkoztat.
Kutatásaim során fedeztem fel és tapasztaltam meg a sorstársakkal való találkozások, beszélgetések gyógyító erejét. Ezért az anyaságot és a gyermekvállalást idealizáló világunkban abban szeretnék segíteni az akaratlanul gyermektelen nőknek, hogy a vágyott, de (még) meg nem valósult és meg nem élt anyaságuk ellenére hogyan tudják feldolgozni az ehhez kapcsolódó sebeket és csökkentértékűség érzését és hogyan lehetnek képesek egy B tervet kialakítani, aminek mentén akár gyermek nélkül is képesek lehetnek teljes életet élni.

A Még nem vagyok anya és a Nem lettem anya csoportokban csoportvezetőként várom szeretettel azokat, akik egy megértő és biztonságos közegben szeretnének beszélgetni a gyermektelenséggel kapcsolatos nehézségeikről, érzéseikről és tapasztalataikról.

Azok számára, akik úgy érzik, végleg lemaradtak a gyermekvállalásról és ezt nehezen tudják elfogadni, feldolgozni, Budapesten egyéni tanácsadás keretében is tudok segíteni a gyászfeldolgozásban.

Tanulmányaim

2024

Gyászfeldolgozás Módszer® Specialista

2023 –

Képződő komplex integratív terapeuta, Magyar Komplex Pszichoterápiás Egyesület (MAKOMP)

2019

Wingwave-coach, Besser Siegmund Institut

2018 – 2021

Pszichológia (MSc), University of Liverpool

2015 – 2018

Emberi erőforrás-menedzsment (BA), Károli Gáspár Református Egyetem

1995 – 2001

Angol és német szakos középiskolai tanár (MA), Debreceni Egyetem
dots